Pastorale eenheid Nistelrode - Vorstenbosch
Nistelrode, parochieblad

Laar 49,
5388 HC Nistelrode
Tel.: 0412-611215
E-mail

Reglement

Printen Parochieblad afdrukken
Deze week / volgende / vorige/ andere

13 augustus 2022 t/m 19 augustus 2022

 

 

Met Maria naar de hemel.

 

Midden in de wat lange tijd waarin er weinig hoogtepunten of grote feesten te vieren zijn in ons geloof, komen we op 15 augustus Maria tegen en vieren haar thuiskomst bij God.

In een groene periode geeft zij wat kleur en vooral ook iets om over na te denken en ons eens hardop de vraag te stellen: ‘geloof ik eigenlijk wel in de hemel?’

Want de plechtige titel Maria-Ten-Hemel-Opneming zegt ons waar het op deze dag over gaat en stelt ons tegelijk de vraag wat wij als bekroning van ons leven zien.

Als er iets is waar we tegenwoordig heel fel op zijn, dan is het wel of we genoeg loon naar werken krijgen en of we wel genoeg gewaar­deerd worden voor onze inzet en we maken daar regelmatig een heel punt van als we denken dat het niet zo is.

Maar wat voor cijfer verdient ons leven eigenlijk en wat geeft waarde en kwaliteit?

Steeds meer mensen zien wel dat het leven als een wedstrijd tussen geboorte en dood nou niet bepaald gelukkig maakt, maar wat dan?

We laten ons nog steeds helemaal meenemen in wat ‘men’ vindt dat er moet gebeuren en zo moeten we aan van alles voldoen, waarvan we ons misschien niet eens echt afvragen of dat ook wel is wat wij willen.

Moeten we wel de hele wereld gezien hebben en ieder festival bezocht hebben, willen we ons leven geslaagd kunnen noemen?

Voor iedere mens mogen er eigen doelen in het leven zijn, maar hebben we het grote doel ook nog een beetje in de gaten?

Niet alleen maar voor mezelf eruit halen wat erin zit, maar kijken naar het grotere geheel waar je altijd een deel van bent, maar ook altijd een bijdrage aan kunt leveren.

Was de mens voorheen meer bezig met het hiernamaals vanwege een veel lagere levensverwachting, dan dat wij vandaag hebben; nu lijkt het wel eens alsof de dood er niet mag zijn.

We hebben ook steeds meer het idee gekregen dat het leven maakbaar is en daarmee de grens verlegt naar achter de horizon.

Toch is dit leven nog steeds eindig en komt altijd sneller dan wij willen, of verwachten, het loslaten van alles wat je meent te hebben en te zijn en wat blijft er dan over?

Alleen maar mooie verhalen over hoe spannend jij geleefd hebt, of laat je ook echt iets achter?

Op 15 augustus mogen we vooral stilstaan bij wat ons leven dan voor betekenis heeft en wat wij denken dat we achterlaten en tegelijk wat we verwachten dat er is achter de horizon.

Kijkend naar het leven van Maria op deze dag, mogen we een leven van geloof herkennen dat in God begonnen is en in Hem ook voltooid wordt.

Maria heeft met vallen en opstaan haar weg gevonden en altijd weer vertrouwd op Gods bedoeling en zegen en haar geloof was haar motivatie.

Als we dan kijken naar waar zo iemand een thuis heeft gevonden dan mag ons dat hoop geven dat het leven niet zozeer maakbaar is, met alle teleurstelling die daar bij hoort, maar een gave en een avontuur van een andere orde.

God heeft met iedere mens een bedoeling en in Maria mogen we zien wat voor een verschil één mens kan maken.

Vragen we op haar voorspraak om datzelfde geloof, maar nog meer om bij haar thuis te mogen komen in die hemel waar zij altijd voor ons in de weer is!                                                        Fr. Ouwens pastoor

 

zaterdag 13 augustus                                                          

16.00 uur:   EUCHARISTIEVIERING
met zang van het Seniorenkoor

                   Frans v.d.Broek (verj en sterfdag) en overl.ouders v. Schijn­­­del-de Veer en zoon Thé en Grard v.d. Bogaart (jgt) en Sientje v.d. Bogaart-Gijsbers en Gerrit v.Houting

 

zondag 14 augustus  

09.30 uur:   EUCHARISTIEVIERING met zang van het Herenkoor

                   1ste jgt Thea Jensch-Cuijpers en overl.ouders Voets-Smits en overl.familie en Cor v.d.Wetering (verj, Franciscanes­se­weg)

 

maandag 15 augustus                   MARIA TEN HEMELOPNEMING    

19.00 uur:  EUCHARISTIEVIERING met zang van het Herenkoor

                   Jan v.d.Heuvel en Dirk v.d.Wetering (sterfdag)

 

woensdag 17 augustus

19.00 uur:   EUCHARISTIEVIERING 

                  

donderdag 18 augustus                                           

10.30 uur:   EUCHARISTIEVIERING in Zorgcentrum Laarstede

                   Toon Theunisse en overleden familie

 

zaterdag 20 augustus                                                          

16.00 uur:   EUCHARISTIEVIERING

                  

zondag 21 augustus                

09.30 uur:   EUCHARISTIEVIERING met zang van het Herenkoor

                   overl.ouders v.d.Broek-Smits, zonen Fons en frater Simon

 

maandag 22 augustus                                      

19.00 uur:   EUCHARISTIEVIERING

 

woensdag 24 augustus

19.00 uur:   EUCHARISTIEVIERING 

                   Een bijzondere intentie

 

donderdag 25 augustus                                           

10.30 uur:   EUCHARISTIEVIERING in Zorgcentrum Laarstede

 

zaterdag 27 augustus                                                          

16.00 uur:   EUCHARISTIEVIERING

 

zondag 28 augustus                

09.30 uur:   EUCHARISTIEVIERING

                   met zang van het Gemengd koor

                   Jan van Es en Theodora van Es-Sanders

 

Parochiebladbezorger gevraagd voor Hazenveld en ’t Heufke

Voor de nieuwe wijk Hazenveld en ’t Heufke (achter Achterstraat en Laar) wordt een parochiebladbezorger gevraagd: kerngroep@nistel­ro­dedgh.nl/ (0412-617192. Voor de huidige bezorger is de wijk te groot geworden.

Beste parochiebladbezorgers,

Tijdens de vakantieperiode verschijnt het parochieblad om de twee weken. De volgende uitgave no 2366 wordt 23 augustus bezorgd.

 

Oud papier              Stichting Vrienden Van Onze Missionarissen

Donderdag  18 augustus  wordt vanaf 12.00 uur goed verpakt papier opge­haald in het buitengebied Jonkerstraat t/m Zeelandseweg en De Zwarte Molen.

 

pastoor Ouwens:( 0413-363315, e-mail: kerngroep@nistelrodedgh.nl

Zonneochtend, dinsdag 23 augustus

De  volgende Zonneochtend is dinsdag  23 augustus in ’t Tramsta­tion, Raad­huis­plein 5. U bent als gast van de Zonnebloem van 09.30 uur tot 11.30 uur van harte welkom om te kaarten, te buurten of spelletjes te spelen. Entree is € 3,50, incl. 2 kopjes koffie/thee. Als u deze ochtend voor de eerste keer bezoekt,  dient u zich aan te melden: (06-16891515.

 

Nistelrodese jeu-de-boules--kampioenschappen 2022 (op gras)

Zaterdag 3 september vinden op De Gildenhof aan de Hoge Akkers de jaarlijkse Nistelrodese Kampioenschappen Jeu de Boules plaats. ŸDit jaar opnieuw met doublettes (2 personen). Ook kinderen zijn van harte welkom.

ŸVan elk team moet minimaal 1 persoon in Nistelrode geboren of woon­achtig zijn.

ŸAlle teams spelen 4 wedstrijden.

ŸAlle wedstrijden worden op gras gespeeld.

ŸAanvang 10.30 uur, inschrijven tot 10.00 uur. De prijs­uitreiking is rond 16.00 uur.

ŸEvenals voorgaande jaren worden deze ge­or­­ga­ni­seerd door het Gilde St.Antonius Abt- St. Catharina met medewerking van de Jeu de Boulesclub Die Lé.

ŸDeelname kost slechts € 4,00 per team. Opgeven is vooraf mogelijk bij: Gerard den Brok: g.denbrok@outlook.com / Jos Bongers: josbongers@hotmail.com.

ŸOefenen is vanaf nu elke donderdagmiddag (vanaf 13.30 uur) en donderdagavond (vanaf 19.30 uur) mogelijk. ŸBij slecht weer wordt er binnen in de hal gespeeld.  .

 

Er is nog plaats voor dames en heren bij de gymclub van 40+

Er wordt elke donderdag gesport van september tot april, onder begeleiding, van 20.00 tot 21.00 uur in gymzaal De Stuik in Vorsten­bosch. Aanmelden: Frans v. Rooij (0412-612570 / (0646422603.

 

Start Bewegen op muziek

§Dinsdag 13 september start de eerste les Bewegen op muziek voor vitale 50+. De les is in de danszaal van Dance Team Nistelrode  op het terrein van Prinses Irene. Tijd: 19.00 uur tot 20.00 uur.

Advies: gemakkelijke kleding aan en gymschoenen  meebrengen.

§Van 18.00 uur tot 18.45 uur zijn er Kijklessen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Deze lessen zijn er alleen nog op 13, 20 en 27 september. De  kinderen kunnen gratis  meedoen om te kijken of de danssport ook hun danssport gaat worden. Informatie: Rose-Marie v.Heumen (06-1136857.


Vragen of suggesties over deze site? Mail naar de Pastorale eenheid

Dit is een © SysLox product