Pastorale eenheid Nistelrode - Vorstenbosch
Vorstenbosch, parochieblad

Kerkstraat 4,
5476 KC Vorstenbosch
Tel.: 0413-363315
E-mail
Smartphone app (android)

Reglement

Printen Parochieblad afdrukken
Deze week / volgende / vorige/ andere / Zoeken

4 december 2021 t/m 10 december 2021

Parochieberichten 4 december t/m 10 december 2021  (week 49)

 

Pastoorspraatje_____________Abraham gezien, maar nog niet zo oud als Methusalem!

Als je in een samenleving leeft die vooral gericht is op jong, snel en dynamisch dan val je al vlug buiten boord, omdat je te oud bent. Zo’n beetje alle reclame is gericht op een jeugdig publiek en als je een baan zoekt zijn ze allemaal op zoek naar jou, als je jong en getalen­teerd bent.

Door de druk op de arbeidsmarkt is er op het moment ook ruimte voor mensen van boven de vijftig, maar nog niet zo lang geleden werd jouw sollicitatie dan gewoon aan de kant geschoven, want dan was je te oud, te duur en kon je al niet meer mee. Boven de vijftig mag je al na gaan denken over dingen die gemakkelijk zitten, of hulpmiddelen die je leven comfortabeler maken en neem je wat gas terug.

Op één van de kaarten die ik van de week kreeg stond wel, dat je vanaf je vijftigste meer mag gaan doen wat je graag wilt en dat je een keer nee mag gaan zeggen tegen bepaalde dingen.

Dat was op zich al interessant om te overdenken, want ik heb nu eenmaal een leven waarin je niet al te veel nee kunt zeggen tegen mensen, omdat ze meestal een beroep op je doen als ze je echt nodig hebben; dus is nee zeggen ook niet zo’n optie. Daar komt dan nog eens bij dat ik een karakter heb dat nee zeggen lastig vindt; dus ben je meestal wel onderweg naar en voor mensen.

Het is ook zo leuk om te merken hoe verschillend mensen tegen leeftijd aankijken, want zij die de vijftig ook al lang in de achteruitkijkspiegel hebben bekeken, zeggen dan dat je nog steeds lekker jong bent, terwijl dertigers beleefd blijven, maar je eigenlijk al heel oud vinden.

Ik hang daar ergens tussenin, want aan de ene kant sta ik volop in het leven en het werk, maar aan de andere kant zijn er natuurlijk ook dingen die niet meer zo gemakkelijk gaan als vijf of tien jaar geleden.

De troostende gedachte die ik dan mee krijg is dat dit nog wel veel erger zal worden en dat komt dan ook van ervaringsdes­kun­di­gen. En dan kun je wel stoer zeggen dat je op je vijftigste op de helft bent, maar daar ben je natuurlijk op dat moment over heen.

Toch geeft deze gedachte helemaal geen onrust of bezorgdheid, want het voordeel van iets ouder worden is ook dat je merkt dat het zinloos is om je over veel dingen druk te maken, omdat ze gewoon toch gebeuren en je heel veel niet zelf in de hand hebt. De zogenaamde levenservaring geeft je ook de handigheid om veel dingen in een relatief korte tijd te kunnen en dat is maar goed ook, want anders kwam ik tijd te kort.

Of is dat eigenlijk wel zo, want een dag duurt nog steeds 24 uur en een week nog steeds zeven dagen, ook al lijkt de tijd steeds sneller te gaan. Ik mag me sinds vorige week bij de senioren tellen, zoals iemand me vertelde bij het feliciteren en dat is toch iets om over na te denken.

Niet zo zeer of ik me jong of oud voel of dat alles nog wel lukt wat ik wil, maar meer in de zin van: hoe sta ik vandaag in het leven en wat hebben alle levenservaringen met mij gedaan? Heb ik er iets van geleerd en is God vandaag een andere voor mij dan jaren geleden of blijft Hij toch een beetje dezelfde?

Ik heb geen enkele moeite met ouder worden, al blijft iedereen graag fit en ben ook dankbaar voor alle ervaringen van de afgelopen jaren of ze nou goed zijn of slecht.

Alles heeft een bedoeling en een doel; dus het leven zoals het gaat ook en als je dat kunt aanvaarden, dan is ouder worden anders en sta je losser en meer ontspannen in het leven.

In dankbaarheid heb ik Abraham gezien en gedacht dat het nog wel mee viel, omdat ik nog lang niet zo oud ben als Methusalem en er tot die tijd nog veel te doen is in Gods wijngaard.

Iedereen ontzettend bedankt weer voor alle hartelijke wensen en kaarten en laten we samen niet kijken naar hoeveel tijd we al gehad hebben, maar naar wat we vandaag met en in onze tijd kunnen doen voor God en elkaar!                                         

Pastoor Fr. Ouwens

HH Mis in het weekend:                 Tweede zondag van de Advent

 

Zondag           5 december om 10.30 uur:    Eucharistieviering                   Collectanten: Bert Hoefs

Met zang van ons Ensemble                          Lambert v.d. Wijst

Intenties:

Jos van Laarhoven

Sjaan van de Kamp - van Kessel (jaarlijkse gedachtenis)

Marietjes Maas - Rooijackers

Mien van Heeswijk - Aarts

 

HH Mis door de week:

 

Dinsdag          7 december om 09.30 uur:    Eucharistieviering

                                                                       Intentie: om zegen over onze gemeenschap

 

Live stream

U kunt via live stream de H.Mis volgen vanuit onze kerk. Op zondag om 10.30 uur.

Dit kan via computer of tablet: Ga naar of open YouTube en zoek naar: Vorstenbosch Parochie DGH.

Dan komt u op het kanaal van de uitzending en kunt u kiezen voor livestream.

Ook is de H.Mis achteraf op deze manier nog te bekijken.

________________________________________________________________________________________

 

Pietengym gaat NIET door.

Helaas, door alle oplopende besmettingen in en rondom Vorstenbosch, is er vanuit de gemeente aangeraden om het Pieten-diploma-evenement NIET door te laten gaan.

Gezondheid staat voorop en hopelijk kunnen we volgend jaar weer een leuk evenement organiseren.

Wij wensen iedereen een fijne Sinterklaasviering.

 

Muziekvereniging “De Notenkrakers”

Donderdag 2 december halen wij het papier binnen de bebouwde kom weer op.

Middagroute: 13.30 uur (Oude Veghelsedijk, De Helling, Kerkstraat, Heuvel, Akkerweg, Rietdijk, Rietbeemden, Dorpsrand)

Ophaalbeurt: Harrie Lucius, Sjan Geenen

Avondroute: 18.30 uur (De rest van de bebouwde kom)

Ophaalbeurt: Sandra de Wit, Susan van den Heuvel

 

Graag uw aandacht voor het klaarzetten van het papier:

-Goed verpakt klaarzetten voor aanvangstijd.

-Bij voorkeur niet in plastic kratten / manden e.d. welke retour moeten.

-Bij regenachtig weer niet te vroeg klaarzetten.

Voor vragen email: papier@notenkrakersvorstenbosch.nl

 

Draagt u de muziekvereniging een warm hart toe en wilt u enkele uurtjes per jaar helpen met het ophalen van oud papier? Heel graag. Laat het ons weten per mail;  bestuur@notenkrakersvorstenbosch.nl of bel naar Jacques de Groot; 0413-362201

 

Supportersclub

Wij zijn heel blij met de vele stemmen die wij hebben  gekregen bij de RaboclubSupport. Wij bedanken dan ook iedereen voor jullie stem en hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer op jullie stem rekenen.

Supportersclub Vorstenbossche Boys.

 

Crazy Bingo van 10 december GAAT NIET DOOR!

Door de aangescherpte corona maatregelen gaat de crazy bingo op 10 december helaas NIET door.

Voor die al een kaartje hebben gekocht kunnen deze vanaf vrijdag 10 december omruilen voor bingo kaarten voor de livestream bingo van 4 januari. Mocht je dan niet kunnen mag je het kaartje terugbrengen en ontvang je het aankoopbedrag terug.

Crazy NieuwjaarsBINGO (Dinsdag 4 januari) Livestream

Op dinsdag 4 januari houden we de CRAZY NIEUWJAARSBINGO VIA EEN LIVESTREAM. Gezellig met de vrienden, kennissen, buren of met het hele gezin een avondje mee spelen met crazy bingo. We hebben deze avond extra veel prijzen want de prijzen van 10 december moeten ook op!  Voor de kinderen die mee spelen houden we een extra loterij met als hoofdprijs een dagje TOVERLAND voor het hele gezin. Maar we hebben ook veel andere leuke prijzen te verloten. Ook houden we een extra loterij waar iedereen gratis aan deelneemt. U ontvangt een gratis lot bij de bingo kaarten die verpakt zitten in een enveloppe en verkrijgbaar is vanaf 10 december bij de Dagwinkel. Naast de bingo kaarten ontvang je ook een gratis kraslot in je enveloppe met nog meer kans op een prijs. Op deze avond hebben we maar liefst 250 prijzen te verdelen.

De livestream wordt verzorgd door de mannen van FOURSOUND.

 

Stuik in Kerstsfeer 2021

Helaas moeten we jullie mededelen dat de Stuik in Kerstsfeer die gepland stond op zaterdag 11 december a.s. NIET kan doorgaan. We volgen het huidige overheidsbeleid, de aangescherpte regels gelden in ieder geval tot 18 december en een evenement als de Stuik in Kerstsfeer, zoals we dit voor ogen hadden, kan daarom niet doorgaan. Ieders gezondheid is nu zeker van het allergrootste belang !

We vinden het erg jammer en hopen U allen in 2022 wel bij de Stuik in Kerstsfeer te mogen verwelkomen !

 

Stichting Zorgvoorzieningen Vorstenbosch.

Eetcafé. 

Gezien het aantal oplopende corona cijfers en de maatregelen vanuit de overheid zien wij ons genoodzaakt het kerstdiner van 17 december NIET door te laten gaan.

Huiskamer.

De huiskamer is  WEL elke vrijdag geopend van 10.00 tot 11.30 uur.

U bent welkom voor een kopje koffie/thee, of gewoon voor een praatje.

 

Berichten van de Dorpsraad

Vervolg Vorstenbosch sessie – laat uw mening horen!
In september en oktober heeft de Dorpsraad de Vorstenbosch Sessies georganiseerd.

In deze sessies hebben wij informatie verzameld hoe jongvolwassenen, volwassenen en de ouderen de toekomst van Vorstenbosch zien op het gebied van onder andere Wonen, Leefbaarheid, Zorg, Veiligheid, Toerisme, Recreatie en andere zaken.

Voor de mensen die er niet bij konden zijn, is het nu mogelijk om voor zaterdag 11 december 2021 deze vragen online in te vullen op https://forms.gle/r4c31BaQPzgU9nPV7
Het invullen kost ongeveer 10-15 minuten, u kunt hiervoor gebruik maken van uw Google account, maar dit is niet verplicht en kan daarom ook anoniem ingevuld worden.

Na 11 december zullen we alle informatie die we verzameld hebben (van deze online enquête en van de  fysieke Vorstenbosch Sessies) samenvoegen en de resultaten zullen in de Dorpsraad jaarvergadering van

18 januari 2022 gepresenteerd worden.


GEANNULEERD: Vorstenbosch sessie voor buurtverenigingen: 8 december 2021
Helaas kan de geplande sessie met de buurtverenigingen niet doorgaan i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen. Mochten de regels het toelaten dan bekijken wij opnieuw wanneer deze sessie wordt ingepland. We houden u op de hoogte! 

 

Openbare jaarvergadering Dorpsraad – dinsdag 18 januari 2022
Op dinsdagavond 18 januari 2022 is de openbare jaarvergadering van de Dorpsraad. Deze vindt wederom virtueel plaats, dus u kunt thuis blijven en de vergadering op afstand bijwonen via uw laptop, computer of tablet. Aanvang van de vergadering is om 19:30 uur. Binnenkort publiceren wij via de parochieberichten en www.vorstenbosch-info.nl meer informatie.

 

AMBACHTELIJKE WORSTENBROODJES

Vers 10 stuks € 14,- ook diverse soorten varkensvlees van eigen slachting.

Voor bestellingen /reserveringen bel of WhatsApp Alexander van Doorn (06)29547852.

Vrijdags en zaterdags vrije inloop aan de Hondstraat 16 in Vorstenbosch.

Te Koop

Kerstbomen, vers van het land.

Alle maten € 14,-- per stuk. Inpakken in net € 1,--

Akkerweg 6, Vorstenbosch

 

Johnnie.en Mieke’s Dagwinkel

 

OPHALEN KNUTSELBOOTJE: Kom je zaterdag 4 december je knutselbootje ophalen bij de Dagwinkel?

Tussen 12.30 en 14.00 uur zal Zwarte Piet de bootjes uitdelen.

GRILL-HAPJESPAN: Wilt u genieten van onze Grill-Hapjespan tijdens de komende feestdagen?

Bestel snel…. Op is Op.

KERSTPAKKETTEN:

Ook dit jaar maken wij weer kerstpakketten op maat voor U.

Kom naar de winkel en bespreek uw wensen.

COLLEGA GEZOCHT

Wij zoeken een collega, (beschikbaar maandag t/m vrijdag overdag) uren en tijden in overleg.

Boodschappen nodig, bel de bezorgdienst 362222 of mail info@dagwinkelvorstenbosch.nl

 

Alpaca Winter Wonderland

Van vrijdag 26 november 2021 t/m zondag 9 januari 2022 wordt Alpacafarm Vorstenbosch omgetoverd tot een magisch alpaca winter wonderland.

De boerderij is in kerstsfeer en onze alpaca’s doen gezellig mee.

Kom bij het kampvuur genieten van een Glühwein of heerlijke marshmallows roosteren. 

 

Kerstmarkt

Op zaterdag 11 december en zondag 12 december tussen 10.00 uur en 17.00 uur organiseren wij een kerstmarkt. Daar vind je de meest zachte, luxe en leuke alpaca kerstcadeaus.

Wij zorgen dat ze feestelijk zijn verpakt voor onder de boom.

Daarnaast zijn er diverse andere kramen met leuke producten.  

Je eigen kersthanger maken voor in de boom?

Tijdens de kerstmarkt organiseren wij een workshop vilten met alpacawol.

Leuk voor jong en oud. Kosten 3,50 euro per persoon. Vooraf reserveren is niet nodig. 

Entree

Entree is gratis. Het is niet nodig om te reserveren voor een bezoek aan Alpaca Winter Wonderland en de kerstmarkt. Check onze openingstijden op www.alpacavorstenbosch.nl/openingstijden/

 

Podotherapie van den Heuvel
Podotherapie van den Heuvel behandelt klachten aan de voeten, knieën, heup en/of rug als gevolg van een afwijkende voetstand. De praktijk is gevestigd aan de Blauwesteenweg in Nistelrode en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.podotherapie vandenheuvel.nl  of voor een afspraak kunt u mij bereiken op telefoonnummer 0630074272.

 

Thuiszorg Pantein

Bel voor al uw zorgvragen tussen 07 en 23 uur 0413-244680. Tussen 23 en 07 uur 0900-8803.

Thuiszorg Pantein biedt Wijkverpleging, Persoonlijke verzorging, Gespecialiseerde verpleging,

Zorg in de laatste levensfase, Gespecialiseerde Thuisbegeleiding, Spoedzorg, Nachtzorg, Beeldzorg aan huis. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken.

Mail: nistelrode-vorstenbosch@pantein.nl                           www.thuiszorgpantein.nl

 

BrabantZorg Thuiszorg      -           Alle zorg en aandacht bij u thuis

Thuis wonen in uw vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die u nodig heeft.

BrabantZorg Thuiszorg maakt dat mogelijk.

Onze thuiszorgmedewerkers nemen écht de tijd voor u en bekijken, samen met u, hoe u zo zelfstandig mogelijk blijft. Voor informatie: www.brabantzorg.eu/thuiszorg

of bel/mail onze klantenservice: 088–9985555 / klantenservice@brabantzorg.eu

 

Laverhof Ondersteuning Thuis

In de thuissituatie kunt u bij ons terecht voor:

Verpleging, Persoonlijke verzorging en terminale thuiszorg, Hulp bij het huishouden en begeleiding, Dagbehandeling en dagbesteding, 24-uurs alarmering met noodhulp, Verenigingsleven en UITbureau, Maaltijden.

Voor informatie of om zorg aan te vragen, kunt u contact opnemen met het cliëntservicebureau,

telefoon 0413 - 298113 (8.30 tot 17.00 uur) e-mail csb.heeswijk@laverhof.nl.

 

Stichting zorg kringloop

loop, lees, douche, eet hulpmiddelen. Verband, stoma, catheter, incontinentie materialen.
Bereikbaar 06-30903105 of via whatsapp

via mail info@stichtingzorgkringloop.eu                 

www.stichtingzorgkringloop.eu

inleverpunten zijn in Oss-Berghem-Nistelrode-Schaijk adressen zijn opvraagbaar

 

Digitaal Vorstenbosch

Op www.vorstenbosch-info.nl vindt u digitaal laatste nieuwtjes en foto's, de parochieberichten, activiteiten en evenementenkalender, informatie Dorpsraad, Vraagbaak formulier, links naar alle verenigingswebsites enz. enz. Breng een bezoek en voeg vorstenbosch-info.nl toe aan uw favorieten. 

Mail uw tip of nieuws voor digitaal Vorstenbosch naar webmaster@vorstenbosch-info.nl

 

Parochieberichten digitaal lezen

U kunt de parochieberichten digitaal lezen op www.vorstenbosch-info.nl

en op de site van de Parochie De Goede Herder www.parochiedgh.nl

Berichten kunt u doorgeven via parochievorstenbosch@hotmail.com

 

 

 


Vragen of suggesties over deze site? Mail naar de Pastorale eenheid

Dit is een © SysLox product