25 september 2021 t/m 1 oktober 2021


Pastoorspraatje_________________________________________________BEDANKT!

Na een prachtig weekend, waarin we samen twee hele mooie vrij­wil­ligers­­avonden hebben gehad in onze twee geloofsgemeen­schap­pen van Nistelrode en Vorstenbosch en de viering van een dubbel jubile­um op zondag is er maar één woord op zijn plaats en dat is: BEDANKT!

Iedereen bedankt voor het komen en meevieren, maar daarbij ook iedereen bedankt die in de aanloop naar deze drie dagen heel veel tijd en inzet heeft gegeven om samen iets te kunnen vieren en er ook echt iets van te maken.

Dat dit is gelukt mogen we zeggen op basis van de reacties van de mensen die er geweest zijn, maar heel persoonlijk mag ik me hier bij aansluiten na een prachtige feestdag, waarop ik overweldigd ben door alle hartelijke reacties en alles wat mensen samen hebben ge­daan om ook mij een mooi feest te bezorgen.

De avonden van vrijdag en zaterdag waren een fijn moment om el­kaar weer eens anders te treffen en samen ook weer hoopvol vooruit te willen kijken. Onder het genot van hapjes en drankjes van werkelijk geweldige kwali­teit konden we samen genieten van lokaal talent, dat de stem­ming er goed in wist te brengen.

De avond werd afgesloten met een heel nieuw lied, dat speciaal voor mijn dubbeljubileum was geschreven en waarvan ik erg onder de in­druk was en ben.

In dit lied werd heel duidelijk dat mensen mij heel goed kennen en dat is goed om te merken. Tegelijk werd er een warmte en hartelijkheid in verwoord die ik heel overweldigend vind en ik was er zeker emotio­neel onder.

Een goede aanloop naar zondag, toen werkelijk alles mee zat om een mooi feest te vieren te midden van mensen, die er alles aan gedaan hadden om dit te doen slagen.

En slagen deed het voor mij zeker, want ik heb een prachtige dag gehad met zo ontzettend veel waarderende woorden, dat ik er echt verlegen van werd.

Jammer dat niet iedereen, die dat graag had gewild er in de kerk bij kon zijn, maar het ging niet anders door de regels die er ook vandaag nog gelden en waarbinnen alles georganiseerd moest worden. Daar hebben mensen nog heel wat werk aan gehad en ook aan hen heel veel dank, want het is helemaal gelukt!

De livestream heeft een hele zinvolle betekenis gehad en zo hebben veel mensen toch iets mee gekregen van wat er te doen was. Ik kreeg ook vanuit Veldhoven nog reacties dat ze alles zo fijn hadden kunnen volgen.

Het is levensgevaarlijk om namen te noemen en daarom begin ik daar ook niet aan, maar voor iedereen die wat dan ook gedaan heeft nogmaals van harte bedankt!

Zeker ook nogmaals dank en waardering voor al onze vrijwilligers die onze geloofsgemeenschap mee dragen en heel veel mogelijk maken van het samen kerk zijn, vandaag.

Het is overal goed, maar nergens zo goed als hier!’   (zin uit het nieuwe lied)

Uw bijzonder dankbare pastoor Frits Ouwens


HH Mis in het weekend:

Zondag 26 september om 10.30 uur: Eucharistieviering Collectanten: Bert Hoefs

Lambert v.d.Wijst

Intenties:


Mien van der Velden-Cissen (vanwege verjaardag)

Leny van de Wetering-Kappen

Antoon van Doorn (vanwege verjaardag)

Overleden ouders Roefs-van den Heuvel en overleden familie


HH Mis door de week:

Dinsdag 28 september om 09.30 uur: Eucharistieviering.

________________________________________________________________________________________


Goede Doelen Week Vorstenbosch 2021 4 t/m 7 oktober

De collectematerialen liggen klaar om te worden verspreid door de collectanten. De Goede Doelen Week in Vorstenbosch is daarmee klaar voor de start. Tijdens de Goede Doelen Week kunt u de goede doelen van uw keuze extra financiële ondersteuning geven.

Naast de al bekende doelen van vorige jaren collecteren we vanaf dit jaar ook voor Stichting ALS Nederland. Alle deelnemende doelen zijn CBF erkend.

Vanwege het coronavirus collecteren we ook dit jaar op een aangepaste wijze, evenals vorig jaar.

Vanaf 5 oktober t/m 7 oktober kunt u uw envelop met donatie en intekenlijst inleveren bij uw collectant.

We hopen weer op een succesvolle collecte, zeker in deze tijd. Collectanten ontvangen de enveloppen en intekenlijsten via hun coördinator tussen 28 september en 1 oktober.

Namens de coördinatoren van onderstaande doelen alvast hartelijk dank!

Epilepsiefonds, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Nederlandse Brandwondenstichting, Nederlandse Hartstichting, Nierstichting, Reuma Nederland, Kinderhulp en Stichting ALS Nederland

Goede Doelen Week: Een extra steuntje in de rug voor het goede doel van uw keuze!


Gilde succesvol op Brabantse kampioenschappen te Lieshout

Het Gilde uit Vorstenbosch wist afgelopen zondag met 3 personen mooie prijzen in de wacht te slepen.

Bij het trommen in Klasse A werd Mieke van der Heijden kampioen.

De andere Kampioen van Brabant was Maarten Hoefs met de 1e plaats in de Klasse U.

Maarten Derks werd 2e in de Klasse U.

Bij het groepstrommen is een 2e plaats behaald door deze drie personen tezamen. Gefeliciteerd.


Senioren KBO Vorstenbosch:

Corona vaccinatie: Vanaf 25 september a.s. zullen bij alle KBO (binnen)activiteiten de deelnemers een

vaccinatiebewijs, of coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen. Ook een PCR-test van maximaal 24 uur oud is toegestaan. E.e.a. is verplicht vanuit de overheid.

KBO Vorstenbosch gaat de leden bij binnenkomst hierop controleren.

Advies aan de leden: Bereid u voor op deze maatregel. Zorg dat u een geldig bewijs heeft.

Jaarvergadering: Donderdag 30 september algemene jaarvergadering in grote zaal van de Stuik.

Aanvang; 14.00 uur. Een vaccinatiebewijs is verplicht (altijd meenemen dus).


Prachtig Piereslikkers Pakket

Door het overweldigende succes van vorig jaar en de meer dan enthousiaste reacties op de smaak en kwaliteit van de door ons geleverde verse worstenbroodjes, gaan we ook dit jaar weer voor u aan de slag om overheerlijke verse Brabantse worstenbroodjes voor u te bakken volgens oud-Vorstenbosch recept.

Worstenbroodjes: Zeer smaakvol en ambachtelijk voor u gemaakt ism BBQ-restaurant Smook:

1 zak met 6 worstenbroodjes € 12,-

Speciaal voor deze gelegenheid hebben we voor u een unieke: CARNAVALS COMBI DEAL

Combineer nu 3 verschillende (zelf te kiezen) zakken worstenbroodjes en betaal slechts: € 33,- !!!

Wij staan voor u klaar in onze verkoopkraam op vrijdag 24 sept van 17.00-19.00u op het Meester Loeffenplein.

Graag Gepast betalen (pinnen niet mogelijk). Vergeet niet vooraf te informeren bij ouders/familie/vrienden/buren of zij nog van uw diensten gebruik kunnen maken, zodat u voor hen ook wat lekkers mee kunt nemen. Als u vrijdagmiddag tussen 15.00-17.00u telefonisch bestelt (bel dan: 06-22665172), is het ook mogelijk dat we de Brabantse lekkernijen bij u bezorgen in Vorstenbosch op zaterdag tussen 10.00-12.00u. Bezorgkosten per adres: € 2,-

Bestellen vanaf vandaag ook mogelijk via Email: a.burgt@ziggo.nl

Alvast hartelijk dank voor uw enthousiasme en graag tot ziens op vrijdag 24 september!!!
Namens Carnavalsvereniging De Piereslikkers,

De Oud - Prinsen

Bericht van de Dorpsraad

LET OP: 1 DATUM IS GEWIJZIGD!

Schets mee aan de toekomst in de Vorstenbosch Sessies!
De Dorpsraad wil graag met u in gesprek over de toekomst van Vorstenbosch. Wat vinden de bewoners van Vorstenbosch belangrijk voor de leefbaarheid van Vorstenbosch in de komende 10 jaar? Wij willen dit doen in meerdere sessies om de behoeftes van verschillende doelgroepen goed in beeld te krijgen. Hierbij is gekozen voor een sessie voor jong volwassen (minimaal 18+), volwassen en senioren (55+). Behalve het informatieve gedeelte, moeten de sessies ook bovenal gezellig zijn.

Locatie: MFA De Stuik

Belangrijke info
Vooraf aanmelden is niet nodig. Wel vragen we bij de ingang om een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Ga voor meer informatie naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs
Data

29 september 2021 – vanaf 19:30 uur
55+: Informatieve sessie en amusement met medewerking van CABARETGROEPJE WITTE GÈ DA NOG

6 oktober 2021 – vanaf 20:00 uur
Jong volwassenen (18+): Informatieve sessie en meezingbingo met medewerking van GIEL DE WINTER

Nieuwe datum: 13 oktober 2021 - vanaf 20:00 uur
Volwassenen: Informatieve sessie en meezingbingo met medewerking van FREDDY VAN DEN ELZEN EN FRANK MULDERS

Datum volgt nog
Aanvullende sessie voor een afvaardiging van de buurtverenigingen, meer informatie & de datum volgt nog

Vragen? Neem dan contact met ons op via dorpsraadvorstenbosch@hotmail.com

Instuiftraining Vorstenbossche Boys 2021

Het seizoen is weer begonnen en sinds vorig jaar zijn we begonnen met de instuiftraining in het najaar te houden. Voor jongens en meisjes die geboren zijn in 2016 hebben we een 8-tal trainingsdagen op zaterdag om te kijken of voetbal iets voor hun is.

Na die 8 trainingen gaan we kijken welke kinderen willen gaan voetballen, zodat we in het voorjaar ons gaan inschrijven in een competitie en dan ook wedstrijdjes gaan spelen tegen andere teams.


Op Zaterdag 16 oktober is de eerste training. deze begint om 10.30 en duurt tot 11.30

De andere datums zijn:

zaterdag 23 oktober

zaterdag 30 oktober

zaterdag 6 november

zaterdag 13 november

zaterdag 20 november

zaterdag 27 november

zaterdag 4 december


Dus vind je het leuk om een balletje te komen trappen, of twijfel je of voetbal iets voor jou is, dan is dit een leuke kans! Opgeven kan door de naam en de geboortedatum van de deelnemer te mailen naar jeugdbestuur_v.boys@hotmail.com. Laat hierbij ook even weten om welke datum/data het gaat. Doe dit voor 10 oktober.


Hiernaast zijn wij ook opzoek naar trainers/ trainsters voor de (komende) voetballertjes en voetbalsters. Lijkt het je leuk om een team te begeleiden of zijn er verder vragen kan ook het bovenstaande mailadres gebruikt worden, of spreek iemand van het Jeugdbestuur aan!

Hopelijk tot op een van de trainingen op ons sportpark

Wil je een van de trainingen van vorig jaar zien ga dan naar de website www.vorstenbosschboys.nl 

Stichting Zorgvoorzieningen Vorstenbosch

16 oktober organiseren wij voor onze vrijwilligers een bedankavond.

Mocht U als vrijwilliger om een of andere reden geen uitnodiging ontvangen hebben via de mail neem dan contact op met Willy Bijl telefoonnummer:06-13200790.


Stichting Zorgvoorzieningen heeft zich ingeschreven voor de Rabobank Clubsupport.

Vanaf 4 oktober kunt U uw stem uitbrengen. DOE MEE EN STEM OP STICHTING ZORGVOORZIENINGEN VORSTENBOSCH.


Elke vrijdagmorgen is de huiskamer geopend vanaf 10.00 uur. Loop gerust eens binnen voor een kopje koffie/thee. Onze gastvrouwen staan voor U klaar. IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM.  


Maak je kinderfeestje compleet in MFA DE STUIK !

Bij het huren van de sportzaal voor een kinderfeestje, is het voortaan mogelijk om na afloop van het feestje in de Stuik af te sluiten met een frietje, snacks en ranja enz.

Graag bij reservering van de sportzaal aangeven of je hiervan gebruik wil maken.

Reserveren: Bert v.d. Linden 06-20480277 of info@de-stuik.nl


Johnnie.&.Mieke’s Dagwinkel.

Onze leverancier “van Tol” viert het 70 jarig jubileum.

Kijk in de speciale folder of kom naar de winkel voor alle jubileum acties.

Boodschappen nodig, bel de bezorgdienst 362222 of mail info@dagwinkelvorstenbosch.nl


Thuiszorg Pantein

Bel voor al uw zorgvragen tussen 07 en 23 uur 0413-244680. Tussen 23 en 07 uur 0900-8803.

Thuiszorg Pantein biedt Wijkverpleging, Persoonlijke verzorging, Gespecialiseerde verpleging,

Zorg in de laatste levensfase, Gespecialiseerde Thuisbegeleiding, Spoedzorg, Nachtzorg, Beeldzorg aan huis. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken.

Mail: nistelrode-vorstenbosch@pantein.nl

www.thuiszorgpantein.nl


BrabantZorg Thuiszorg      -           Alle zorg en aandacht bij u thuis

Thuis wonen in uw vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die u nodig heeft.

BrabantZorg Thuiszorg maakt dat mogelijk.

Onze thuiszorgmedewerkers nemen écht de tijd voor u en bekijken, samen met u, hoe u zo zelfstandig mogelijk blijft. Voor informatie: www.brabantzorg.eu/thuiszorg

of bel/mail onze klantenservice: 088–9985555 / klantenservice@brabantzorg.eu


Laverhof Ondersteuning Thuis

In de thuissituatie kunt u bij ons terecht voor:

Verpleging, Persoonlijke verzorging en terminale thuiszorg, Hulp bij het huishouden en begeleiding, Dagbehandeling en dagbesteding, 24-uurs alarmering met noodhulp, Verenigingsleven en UITbureau, Maaltijden.

Voor informatie of om zorg aan te vragen, kunt u contact opnemen met het cliëntservicebureau,

telefoon 0413 - 298113 (8.30 tot 17.00 uur) e-mail csb.heeswijk@laverhof.nl.


Stichting zorg kringloop

loop, lees, douche, eet hulpmiddelen. Verband, stoma, catheter, incontinentie materialen.
Bereikbaar 06-30903105 of via whatsapp

via mail info@stichtingzorgkringloop.eu

www.stichtingzorgkringloop.eu

inleverpunten zijn in Oss-Berghem-Nistelrode-Schaijk adressen zijn opvraagbaar


Podotherapie van den Heuvel
Podotherapie van den Heuvel behandelt klachten aan de voeten, knieën, heup en/of rug als gevolg van een afwijkende voetstand. De praktijk is gevestigd aan de Blauwesteenweg in Nistelrode en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.podotherapievandenheuvel.nl  

of voor een afspraak kunt u mij bereiken op telefoonnummer 0630074272.


Digitaal Vorstenbosch

Op www.vorstenbosch-info.nl vindt u digitaal laatste nieuwtjes en foto's, de parochieberichten, activiteiten en evenementenkalender, informatie Dorpsraad, Vraagbaak formulier, links naar alle verenigingswebsites enz. enz. Breng een bezoek en voeg vorstenbosch-info.nl toe aan uw favorieten. 

Mail uw tip of nieuws voor digitaal Vorstenbosch naar webmaster@vorstenbosch-info.nl


Parochieberichten digitaal lezen

U kunt de parochieberichten digitaal lezen op www.vorstenbosch-info.nl

en op de site van de Parochie De Goede Herder www.parochiedgh.nl

Berichten kunt u doorgeven via parochievorstenbosch@hotmail.comShape1

5